Bij deze het recept van de stoofpot die Bert en Henk gemaakt hebben voor de nieuwjaarsbijeenkomst 2018 van D.A.B de Wortketel.
Ingrediënten
500 g runderriblappen
2 uien, in dunne ringen
1 bleekselderij, in plakjes
1 prei
1 winterpeen, geschrapt en in blokjes
3 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
paar kruidnagels
paar blaadjes laurier
250 g champignons, in partjes
2 flesjes donker bier (bv leffe bruin)
2 blik kidneybonen
150 g sperziebonen
250 g chorizo, in blokjes
1 blik tomaat in blokjes
Bereidingstijd
200 Minuten
Personen 4
Instructies
1. Snijd de runderriblappen in blokjes, bak ze om en om aan in een klontje boter.
2. Haal het vlees uit de pan.
3. Bak de ui, bleekselderij, prei en winterpeen kort op middelhoog vuur in een klontje boter.
4. Voeg het vlees erbij, de knoflookteentjes, rozemarijn, bier
en de tomaat.
5. Vul dit eventueel aan met handwarm water zodat alles onderstaat.
6. Laat dit ongeveer drie uur op een heel laag pitje sudderen.
7. Blancheer de sperzieboontjes door ze in kokend water een paar minuutjes te koken.
8. Spoel af onder koud water.
9. Na twee en een half uur voegt u de bonen, chorizo en champignons toe.
10. Controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit (het vlees moet onder staan), voeg indien nodig een beetje handwarm water toe.
11. Laat dit nog een half uur sudderen.
12. Serveer het gerecht met aardappelpuree, rijst of tagliatelle.
Lekkerste Bockbier van Nederland De winnaarsOok dit jaar werden weer vele tientallen bockbieren ingezonden. De juryleden / consumenten hadden een zware taak. Naarmate de middag vorderde nam de spanning verder toe. Aan het einde van de middag werden alle brouwers uit hun lijden verlost en werd de uitslag bekend gemaakt. Dit zijn de winnaars. Uitslag Standaard Bockbier 2016
Uitslag Zwaar Bockbier 2016
|
Van 28 tot en met 30 oktober werd weer het traditionele bokbierfestival in Amsterdam georganiseerd. Hieronder de uitslag. Beste Bockbier van Nederland De winnaarsUitslag 2016Standaard bok
Dubbelbok / ijsbok / tripelbok
Speciaal
|
Hans |