facebook
^ Terug naar boven

  • 1 Bier brouwen
    Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
  • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
    Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
  • 3 Bier proeven
    Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
  • 4 Praten over het brouwen van bier.
    Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
  • 5 Kwaliteit.
    We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

Recepten wedstrijdbier 2023 Stout

Recepten wedstrijdbier 2023 Stout

 

Recept

Biertype Stout (Irish Dry)        
Winnaar klasse B Henk        
           
Receptgegevens hoeveelheid waarde      
Batch groote 20 Liter      
Kooktijd 75 Minuten      
Alcohol % 5,0        
Begin SG 1040        
Eind SG 0000        
EBC  79        
IBU 29        
           
Ingredienten          
Ingredient Hoeveelheid Waarde Kooktijd Waarde Bijzonderheden
Palemout Halcyon 2500 Gram  75  5 EBC  Thomas Fawcett &S
Gerstvlokken 900 Gram  75  2 EBC  supermarkt
Geroosterde gerst 400 Gram  75 1200 EBC Thomas Fawsett &S
Hop Goldings-EK  54,9 Gram  75  4,8 Alfazuur%  29 IBU
Gist Irish Ale (1084)          Bovengist
           
Maisch schema          
49 Graden 15 Minuten    
64 Graden 60 Minuten    
78 Graden 5 Minuten    
           
     

Redactie DAB de Wortketel 2024

Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.