facebook
^ Terug naar boven

  • 1 Bier brouwen
    Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
  • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
    Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
  • 3 Bier proeven
    Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
  • 4 Praten over het brouwen van bier.
    Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
  • 5 Kwaliteit.
    We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

Recepten wedstrijdbier 2023 Dortmunder

Recepten wedstrijdbier 2023 Dortmunder

 

Recept

Biertype Dortmunder        
Winnaar klasse C Geert        
           
Receptgegevens hoeveelheid waarde      
Batch groote 60 Liter      
Kooktijd 80 Minuten      
Alcohol % 6,8        
Begin SG 1070        
Eind SG 1014        
EBC  7        
IBU 22        
           
Ingredienten          
Ingredient Hoeveelheid Waarde Kooktijd Waarde Bijzonderheden
Pilsmout 9500 Gram  80  Minuten  
Munchnermout 3000 Gram  80  Minuten  
Amber  50 EBC 500 Gram  80  Minuten  
Hallertau Mittelfruh  125 Gram  80  Minuten  3,9% A
Gist Wyeast 2206 Bavarian Lager          
           
Maisch schema          
62 Graden 45 Minuten    
73 Graden 45 Minuten    
78 Graden 5 Minuten    
           
     

Redactie DAB de Wortketel 2024

Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.