Recept
Biertype | Dortmunder | ||||
Winnaar klasse C | Geert | ||||
Receptgegevens | hoeveelheid | waarde | |||
Batch groote | 60 | Liter | |||
Kooktijd | 80 | Minuten | |||
Alcohol % | 6,8 | ||||
Begin SG | 1070 | ||||
Eind SG | 1014 | ||||
EBC | 7 | ||||
IBU | 22 | ||||
Ingredienten | |||||
Ingredient | Hoeveelheid | Waarde | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
Pilsmout | 9500 | Gram | 80 | Minuten | |
Munchnermout | 3000 | Gram | 80 | Minuten | |
Amber 50 EBC | 500 | Gram | 80 | Minuten | |
Hallertau Mittelfruh | 125 | Gram | 80 | Minuten | 3,9% A |
Gist Wyeast 2206 Bavarian Lager | |||||
Maisch schema | |||||
62 | Graden | 45 | Minuten | ||
73 | Graden | 45 | Minuten | ||
78 | Graden | 5 | Minuten | ||
Redactie DAB de Wortketel 2024 |