facebook
^ Terug naar boven

  • 1 Bier brouwen
    Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
  • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
    Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
  • 3 Bier proeven
    Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
  • 4 Praten over het brouwen van bier.
    Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
  • 5 Kwaliteit.
    We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

Recept wedstrijdbier 2023 Quadrupel

Recept wedstrijdbier 2023 Quadrupel

 

Recept

Biertype Quadrupel        
Winnaar klasse D Henk        
           
Receptgegevens hoeveelheid waarde      
Batch groote 59 Liter      
Kooktijd 80 Minuten      
Alcohol % 8,0        
Begin SG 1080        
Eind SG          
EBC 46        
IBU 25        
           
Ingredienten          
Ingredient Hoeveelheid Waarde   Waarde Bijzonderheden
Pale Ale mout 7EBC 11000  Gram  80  minuten  Dingemans
Cara 20 EBC 3000  Gram  80  minuten  Dingemans
Special B 350 EBC 1000  Gram  80  minuten  Dingemans
Munchnermout 17 EBC  750  Gram  80  minuten  
Carafa 1  160  Gram  80  minuten  Weyermann
 Kandijsuiker (bruin) 5EBC  2000  Gram      
Hop Northern Brewer  64,8  Gram  75 minuten  6,1% A
Hallertau Hersbrucker  31,0 Gram  75 minuten  4,0% A
Hallertau Hersbrucker  30,0 Gram  30 minuten  4,0% A
Hallertau Hersbrucker  15,0 Gram  5 minuten  4,0% A
Koriander  24 Gram  5 minuten  
Gist Belgian Abbey II (1762)         bovengist
           
Maisch schema          
62 Graden 45 Minuten    
72 Graden 25 Minuten    
78 Graden 5 Minuten    
           
     

Redactie DAB de Wortketel 2024

Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.