Merckwaerdighe Bierologie
Ale + Syllabub
(een oeroude drank van de Engelse boeren).
Schenk in een kom schuimende melk nog warm van de koe. Voeg er fijngedrukt fruit aan toe: aardbeien, frambozen, bramen, bestrooid met suiker, en giet er goed, sterk bier bij.
Hungerford Park
Schil 3 appelen, haal het klokhuis er uit en snijd ze aan dunne stukjes. Voeg er de schil en het sap van een citroen bij, nootmuskaat, 1 liter bier, 4 glazen sherry, en suiker naar smaak. Roer goed door. Zet dit op ijs, zeef de vloeistof, vul grote glazen voor de helft hiermee en schenk bij met mousserende wijn.
Cock Ale
(dit recept zal u misschien niet zo onweerstaanbaar lijken. Wij vermelden het uit curiositeit. Het was in de zestiende en zeventiende eeuw in Engeland zeer geliefd). Neem veertig liter bier, voeg er wat gist bij en laat het ten tweedenmale gisten. Neem een grote haan, hoe ouder hoe beter, maak hem goed schoon en leg hem in 2 liter zoete sherry met 1 kilo rozijnen, flink wat foelie en kruidnagelen. laat dit een tijdje doortrekken, leg dan de haan en andere ingrediënten in een linnen zak, en hang die in het gistende bier. Zeef het bier na negen dagen en laat het dan nog enkele maanden rijpen alvorens het te drinken. Dit was omstreeks 1600 in Engeland zeer geliefd.