verslag gildeavond 07-06-2010
1.Opening
De voorzitter opnet de vergadering met een hartelijk welkom op
deze warme zomeravond. Met kennisgeving afwezig: Jan Zikken en Hans Aikema.
2.Gildegebouw
.
Een man of zes hebben een dag hard gewerkt om het gildegebouw van damwand
te voorzien. Het aanzicht is sterk verbeterd en het gebouw is wat meer “hufterproof”.
Nu nog wat verf erop en het kan er weer een poos tegen. Jan Beekelaar en Maarten van Zuijlen maken daar een afspraak voor.
3.Excursies.
De excursie naar de “Mommeriete “en het “Snatertje”was zeer geslaagd
De excursie van PINT Noord is volgeboekt . Diegenen die zich bij de voorzitter hebben opgegeven krijgen van hem nog nadere gegevens doorgemaild.
4.Open Nederlandse Kampioenschappen.
Eduard heeft een mail gekregen van de Koperen Tsjettel Friesland. Zij organiseren samen met het St.Petrigilde en het Gronings Wijn- en Biergilde het ONK van 2011.
Hun vraag was of wij ook mee willen doen. Ja dat willen wij wel. Eduard zal hen op de hoogte brengen.
5.Rondvraag.
Sanne Paul: Heeft iemand nog iets gehoord van Eric Last. Nee dus. De sekretaris zal hem een berichtje sturen en vragen hoe het zit.
Jan Spoelstra meldt zich af voor de vergadering van september en de BBQ. Hij is dan op vakantie.
Henk Stoel: Heeft om wat in te drinken een Weizen meegenomen( smaakte uitstekend)
Hij deelt mede dat Bert Kleine (oud lid) is opgenomen in het Hospice. Hij heeft een hersentumor en is terminaal.
Sluiting.
INDIA PALE ALE.
Er zijn 6 deelnemers aan het project. 5 hebben gebrouwen volgens hetzelfde recept. Alleen de gistkeuze was vrij. Een had een afwijkend recept. Er zou gezamenlijk beoordeeld worden. Na afloop zou de brouwer van elk bier eventueel commentaar geven en informatie over het brouwen. Er werd geanimeerd gekeurd en druk gedebatteerd. Ieder was het er over eens dat de
er geen slechte bieren tussen zaten .Wel was het ene bier bitterder of hoppiger dan het andere.
Ook de smaakervaringen liepen uiteen.
Al met al een zeer geslaagde avond
Het resulteerde in de opmerking dat we wat meer avonden zouden kunnen wijden aan het verbeteren van bepaalde onvolkomenheden in smaak (recept verbetering).