facebook
^ Terug naar boven

  • 1 Bier brouwen
    Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
  • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
    Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
  • 3 Bier proeven
    Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
  • 4 Praten over het brouwen van bier.
    Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
  • 5 Kwaliteit.
    We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

Koolzuurgas in bier.

Op internet kwam ik het volgende lijstje tegen.
Wellicht is het interresant voor je volgende bieren.
Hoeveel CO2 moet er nu eigenlijk in mijn bier?

Info en een mooi reken schema is terug te vinden op
http://www.thescrewybrewer.com/p/brewing-tools-formulas.html

 ALES

Style      Volumes CO2

Barley Wine
   Barley Wine       1.3 to 2.3

Belgian Specialty
   Flanders Brown      1.9 to 2.5
   Dubbel       1.3 to 2.3
   Trippel       1.9 to 2.4
   Belgian Ale       1.9 to 2.5
   Belgian Strong Ale      1.9 to 2.5
   White       2.1 to 2.6
   Lambic Gueuze      3.0 to 4.5
   Lambic Faro   
   Lambic Fruit      2.6 to 4.5

English Bitter
   English Ordinary      0.75 to 1.3
   English Special      0.75 to 1.3
   English Extra Special    0.75 to 1.3

Scottish Ale
   Scottish Light      0.75 to 1.3
   Scottish Heavy      0.75 to 1.3
   Scottish Export      0.75 to 1.3

Pale Ale
   Classic English Pale Ale     1.5 to 2.3
   India Pale Ale      1.5 to 2.3
   American Style Pale Ale     2.26 to 2.78

English & Scottish Strong Ale
   English Old Ale/Strong Ale     1.5 to 2.3
   Strong Scotch Ale      1.5 to 2.3

Brown Ale
    English Brown Ale      1.5 to 2.3
    English Mild Ale      1.3 to 2.0
    American Brown Ale     1.5 to 2.5

Porter
    Robust Porter      1.8 to 2.5
    Brown Porter      1.7 to 2.5

Stout
    Classic Dry Irish      1.6 to 2.0 
    Foreign Style      2.3 to 2.6
    Sweet Stout      2.0 to 2.4
    Imperial Stout      1.5 to 2.3
 
 LAGERS

Bock
    Traditional German Dark     2.2 to 2.7
    Helles Bock      2.16 to 2.73
    Doppelbock      2.26 to 2.62
    Eisbock       2.37

 


Bavarian Dark
    Munich Dunkel      2.21 to 2.66
    Schwarzbier      2.2 to 2.6

American Dark
    American Dark      2.5 to 2.7

Dortmund/Export
    Dortmund/Export      2.57

Munich Helles
    Munich Helles      2.26 to 2.68

Classic Pilsener
    German Pilsener      2.52
    Bohemian Pilsener      2.3 to 2.5

American Light Lager
    Diet/"Lite"       2.57
    American Standard      2.57
    American Premium      2.57 to 2.73
    Dry        2.6 to 2.7

Vienna/Oktoberfest/Marzen
    Vienna       2.4 to 2.6
    Oktoberfest/Marzen     2.57 to 2.73
 
 MIXED STYLE

German Ale
    Dusseldorf-style Altbier     2.16 to 3.09
    Kolsch       2.42 to 2.73

Cream Ale
    Cream Ale       2.6 to 2.7

American Wheat
    American Wheat Beer     2.3 to 2.6

Smoked Beer
    Bamberg-style Rauchbier     2.16 to 2.57

California Common
    California Common Beer     2.4 to 2.8

German Wheat Beer
    Berliner Weisse      3.45
    German-style Weizen (Weissbier)    3.6 to 4.48
    German-style Dunkelweizen    3.6 to 4.48
    German-style Weizenbock     3.71 to 4.74

 

Welkom bij de wortketel

Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog. Het is wél een kunst die iedereen kan leren en waar iedereen van kan genieten. "D.A.B. De Wortketel" is het Drentse gilde van amateur bier-brouwers en bierproevers. Het doel van het gilde is om het zelf brouwen en proeven van bier als prettige hobby uit te dragen.

Lees meer...

Agenda

4 december 2024, 20:00
Wedstrijd klasse D
8 januari 2025, 20:00
Nieuwjaarsreceptie
5 februari 2025, 20:00
Jaarvergadering.
Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.