facebook
^ Terug naar boven

  • 1 Bier brouwen
    Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
  • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
    Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
  • 3 Bier proeven
    Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
  • 4 Praten over het brouwen van bier.
    Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
  • 5 Kwaliteit.
    We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

Stoofpot van 10 januari 2018

Bij deze het recept van de stoofpot die Bert en Henk gemaakt hebben voor de nieuwjaarsbijeenkomst 2018 van D.A.B de Wortketel.

Ingrediënten

500 g runderriblappen
2 uien, in dunne ringen
1 bleekselderij, in plakjes
‎1 prei
1 winterpeen, geschrapt en in blokjes
3 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
‎paar kruidnagels
‎paar blaadjes laurier
250 g champignons, in partjes
2 flesjes donker bier (bv leffe bruin)
2 blik kidneybonen
150 g sperziebonen
250 g chorizo, in blokjes
1 blik tomaat in blokjes

Bereidingstijd
200 Minuten

Personen 4

Instructies

1. Snijd de runderriblappen in blokjes, bak ze om en om aan in een klontje boter.
2. Haal het vlees uit de pan.
3. Bak de ui, bleekselderij, prei en winterpeen kort op middelhoog vuur in een klontje boter.
4. Voeg het vlees erbij, de knoflookteentjes, rozemarijn, bier
en de tomaat.
5. Vul dit eventueel aan met handwarm water zodat alles onderstaat.
6. Laat dit ongeveer drie uur op een heel laag pitje sudderen.
7. Blancheer de sperzieboontjes door ze in kokend water een paar minuutjes te koken.
8. Spoel af onder koud water.
9. Na twee en een half uur voegt u de bonen, chorizo en champignons toe.
10. Controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit (het vlees moet onder staan), voeg indien nodig een beetje handwarm water toe.
11. Laat dit nog een half uur sudderen.
12. Serveer het gerecht met aardappelpuree, rijst of tagliatelle.

 

Welkom bij de wortketel

Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog. Het is wél een kunst die iedereen kan leren en waar iedereen van kan genieten. "D.A.B. De Wortketel" is het Drentse gilde van amateur bier-brouwers en bierproevers. Het doel van het gilde is om het zelf brouwen en proeven van bier als prettige hobby uit te dragen.

Lees meer...

Agenda

2 september 2020, 20:15
Vakantiebieren
7 oktober 2020, 20:15
wedstrijd klasse B
4 november 2020, 20:15
Gildeavond
2 december 2020, 20:15
competitie klasse D
Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.