facebook
^ Terug naar boven

 • 1 Bier brouwen
  Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
 • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
  Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
 • 3 Bier proeven
  Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
 • 4 Praten over het brouwen van bier.
  Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
 • 5 Kwaliteit.
  We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

BBQ de Wortketel 2016

 

Zaterdag 20 Augustus had D.A.B de Wortketel wederom haar jaarlijkse barbeque. Hoewel de aanloop er naar toe enigsinds rommelig was verlopen in verband met de te kiezen datum zijn er toch zo'n 25 man op komen dagen.

Dit jaar waren we uitgenodig op het melkveebedrijf van Peter v.d. Pol in Ruinerwold. Samen met Geert de Weerd hadden zij de schone taak op zich genomen om dit jaar de barbeque te organiseren. De barbeque van de Wortketel viel samen met de oldtimerdag Ruinerwold en Monique en Ik hebben ons dan ook eerst in Ruinerwold prima vermaakt met prachtige klassieke auto's motoren en tractoren. Na 16.00 uur togen we dan naar het bedrijf van Peter waar we meteen onze sportieve capaciteiten tentoonspreiden konden met een rondje boeren golf over het terrein.

Na het rondje boeren golf trok de jury zich terug om de resultaten te tellen en konden wij een rondleiding krijgen over het melkveebedrijf. Het melvee bedrijf van Peter bestaat uit zo'n 130 melk koeien en bevat een mooie carrousel melkstal. We kregen een interresante rondleiding waarbij het verhaal van de dikke mestfractie gebruiken als strooisel voor de ligboxen wel erg frapant was.

Het neusje van de zalm

Na deze rondleiding werd het tijd voor het eerste gerecht. Het betrof hier een stukje licht gerookte zalm van de barbeque met gebakken krieltjes en een salade van courgette met een heerlijke munt en dille dressing. Het neusje van de zalm. Bedankt hiervoor Henk Stoel het was heerlijk.

Nadat de boter bij de zalm was gedaan werd de feitelijke barbeque aangestoken en kon een ieder zijn eigen gang gaan met het vlees. Onder het genot van zelf gebrouwen bieren werden diverse vlees gerechtjes heerlijk opgepeuzeld.

Op het eind konden we terug zien op een prima geslaagde bbq. Bedankt Peter en Geert.

Henk Kuik

 

Welkom bij de wortketel

Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog. Het is wél een kunst die iedereen kan leren en waar iedereen van kan genieten. "D.A.B. De Wortketel" is het Drentse gilde van amateur bier-brouwers en bierproevers. Het doel van het gilde is om het zelf brouwen en proeven van bier als prettige hobby uit te dragen.

Lees meer...

Agenda

2 september 2020, 20:15
Vakantiebieren
7 oktober 2020, 20:15
wedstrijd klasse B
4 november 2020, 20:15
Gildeavond
2 december 2020, 20:15
competitie klasse D
Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.